tiistai 18. elokuuta 2015

Sherryllä maustettu kanttarellikeitto



Tämä sienikeitto on taivaallista. Ihanan sileää ja kermaista keittoa maustaa sherry. Se antaa hienostuneen maun. 

Valmistus (4 Annosta)


1l Kanttarelleja
50g Juuriselleriä kuutioituna
2 Salottisipulia silputtuna
1 Valkosipulinkynsi silputtuna
Timjamia
3-4rkl Kuivaa sherryä
7dl Kanalientä
3dl Maitoa
2dl Kermaa
Suolaa
Pippuria 
Voita paistamiseen

4rkl Ranskankermaa
Voissa paistettuja kanttarellaja
Yrttiöljyä
Tuoretta timjamia tai lehtipersiljaa

Paista kanttarellit, juuriselleri, sipulit ja timjami voissa. Lisää sherry, liemi, maito ja kerma. Hauduta alhaisella lämmöllä 20 minuuttia. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa ranskankermanokareen, paistettujen kanttarellien ja tuoreen timjamin tai lehtipersiljan kera.



1 kommentti:

  1. Loistava resepti! Tämä on todella maistuvainen, helppo, hyvin selitetty, kaunis.

    VastaaPoista