lauantai 29. elokuuta 2015

Perunakakkua kanttarellien, pancettan ja palsternakan kera


Tämä maukas ja täyttävä perunakakku sopii todella hyvin pääruoaksi. Sienet maistuvat voimakkaasti ja kartanojuustosta tulee ihanan täyteläinen maku. Voit tarjota kakun kanssa esimerkiksi tomaatti-mozzarellasalaattia. 

Valmistus (8 annosta)

1kg Perunoita kuorittuna ja paloiteltuna
2 Palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna
100g Pancettaa 
7-8dl Kanttarelleja
11cm:n pala Purjoa suikaloituna
50g Voita
50g Kartanojuustoa (Pitkään kypsytettyä)
Suolaa
Pippuria
Timjamia

5dl Kanttarelleja
Oreganoa
Kirsikkatomaatteja

Keitä perunat ja palsternakat pehmeiksi. 

Paista pancetta pannulla purjon ja kanttarellejen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita perunat, kanttarellit, voi ja juusto varovasti sekaisin. Mausta.

Painele seos irtopohjavuokaan ja tiivistä. Jäähdytä. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kakku kannattaa paloitella jo kylmänä ennen uuniin laittoa, jotta palat olisivat kauniita.

Paista kakun päälle kanttarelleja ja kirsikkatomaatteja koristeeksi. Tarjoile. :))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti