tiistai 9. kesäkuuta 2015

Pulled Chicken Burger



En ole koskaan ollut possuruokien ystävä. Ja olenkin lopettanut possun syömisen kokonaan. Tein pulled porkista kanaversion eli pulled chickenin; suomeksi nyhtökanaa/revittyä kanaa. Käytin sitä burgereiden täytteenä.

Liha keitetään ylikypsäksi ja riivitään sitten säikeiksi. Minä valmistin oman barbeque kastikkeen, jolla maustoin nyhtökanan. Tämä on täydellinen täyte kesän burgereihin. Voit myös valmistaa tällä ohjeella pulled porkia, vaihtamalla vain kanan tilalle possun.

Tämä täyte on jo yksinään niin hyvää, että se ei tarvitsisi rinnallensa mitään ylimääräistä. Burgereihin laitoin nyhtökanan lisäksi rucolaa, cheddaria, pihvitomaattia, punasipulia sekä  savupaprikamajoneesia. Lisukkeeksi burgerin kanssa voit tarjota raikasta salaattia tai itse valmistettuja ranskalaisia. 

Nyhtökanasta voit myös valmistaa kaikkea muuta herkullista esimerkiksi, täytettyjä leipiä, voileipäkakun, pizzaa, ruokaisan salaatin tai vaikkapa tacoja.

Valmistus (4 annosta)

3 Broilerin Koipea
2 Broilerin Rintaa
Suolaa
Pippuria
2 Sipulia Hienonnettuna
Öljyä
3 Valkosipulin Kynttä Hienonnettuna
2rkl Chilikastiketta
1rkl Savupaprikajauhetta
3dl Barbeque Kastiketta

Sämpylöitä
Laadukasta Cheddarjuustoa
Rucolaa
Pihvitomaattia
Savupaprikamajoneesia
Punasipulia

Kuumenna kattila keskilämmöllä. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kuullota sipulia öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sekaan valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää myös broilerit ja ruskista kevyesti. Mausta savupaprikalla sekä chili- ja barbeque kastikkeella. Kiehauta ja laske lämpötila. Hauduta noin 4 tuntia, kunnes liha alkaa hajota. Nosta kypsä liha jäähtymään ja keitä kastiketta yksinään vielä hetki kasaan. Riivi broilereista säikeet irti sekä poista luut ja nahat. Kun kastike on sopivan paksua, lisää nyhtökana sekaan. Lämmitä.

Paahda sämpylät. Levitä burgerin pohjalle majoneesia, cheddarjuustoa ja rucolaa. Nosta päälle nyhtökanaa, pihvitomaatti ja punasipulia. Paina päälle sämpylän kansi.

Tarjoa burgereiden kanssa raikasta salaattia tai ranskalaisia.

Barbeque kastike

1rkl Tomaattipyrettä
Chilijauhetta
1 Yksikyntinen Valkosipuli
1tl Savupaprikajauhetta
3dl Coca Colaa
3rkl Fariinisokeria
2dl Paseerattua Tomaattia
2rkl Dijon-sinappia
1rkl Punaviinietikkaa
2tl Suolaa
8cl Viskiä

Freesaa kattilassa tomaattipyre, chilijauhe, hienonnettu valkosipulinkynsi ja savupaprikajauhe. Lisää sitten sekaan coca cola, fariinisokeri ja paseerattu tomaatti. Keittele miedolla lämmöllä 30 min. Lisää sitten dijon, punaviinietikka, suola ja viski. Keitä vielä hetki. 

Savupaprikamajoneesi

1 Keltuainen
2tl Punaviinietikkaa
1rkl Dijon-Sinappia
0,5tl-1tl Savupaprikajauhetta
Pippuria
Suolaa
Noin 1,5dl Öljyä

Laita kulhoon keltuainen, etikka, sinappi ja mausteet. Vatkaa ainekset sekaisin. Lisää öljyä ohuena nauhana seoksen sekaan kokoajan vatkaten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti