tiistai 31. maaliskuuta 2015

Yrtti-linssibulguria ja Sweet chili teriyakibroileria



Näin eräässä sport lehdessä teriyakibroilerin ohjeen. Se näytti niin herkulliselta, että minun oli pakko kehitellä siitä oma versioni ja lopputuloksena oli tämä: Ihanaa ja raikasta yrtti-linssibulguria sekä tulisen makeaa teriyakibroileria. Tein itse kastikkeet broileriin, mutta jos haluaa päästä helpommalla voi käyttää valmiita kastikkeita. Annos on kuitenkin paremman makuinen, jos jaksaa itse tehdä.

Tämä annos on herkullinen sekä terveellinen, siksi hyvä vaihtoehto paljon liikkuvalle ihmiselle. Linssit ovat proteiinipommeja ja bulgur sisältää paljon mineraaleja, vitamiineja ja proteiinia. Rikkaan ravintopitoisuuden ansiosta suosittelen bulguria terveellistä- tai kasvisruokavaliota noudattaville. Kasvissyöjät voivat  Broilerin sijasta valmistaa lisukkeeksi esimerkiksi marinoituja kasviksia.

Valmistus

Teriyaki-kastike

Tämä on helppo ja nopea kastike valmistaa.

1dl Soijakastiketta
0,6dl Tummaa ruokosokeria
2tl Jauhettua inkivääriä
2 Valkosipulinkynttä (puristettua)
2rkl Seesamiöljyä
4rkl Yutaka Mirin makeaa riisiviiniä
0,5dl Vettä
2tl Maizenaa

Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa yhteen. Keitä muutaman minuutin ajan. Sekoita kokoajan. Säilyy jääkaapissa noin viikon.


Sweet Chili Kastike 

Nopea, halpa ja helppo kastike valmistaa.

2 Yksikyntistä valkosipulia
4 Punaista chiliä
1dl Riisiviinietikkaa
2dl Sokeria
4dl Vettä
1rkl Suolaa
2rkl Maizenaa
4rkl Vettä

Poista chileistä siemenet. (Pistä siemenet kuitenkin talteen, koska niillä säädellään kastikkeen tulisuus. Mitä enemmän laitat siemeniä, sitä tulisempi kastikkeesta tulee. Itse laitoin kahden chilin siemenet. Silloin lopputulos on hieman tulinen, ei kuitenkaan liian polttava. Jos olet erittäin tulisen ruoan ystävä, voit laittaa kaikkien chilien siemenet.)

Kuori ja leikkaa valkosipulit. Laita blenderiin chili, chilien siemenet, valkosipuli, etikka, sokeri, vesi ja suola. Sekoita täydellä teholla. Maistele välissä. Jos haluat tulisempaa, lisää siemeniä. Laita seos kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä n. viisi minuuttia, kunnes seos saostuu. Tee suuruste maizenasta ja vedestä. Kaada suuruste ohuena nauhana seokseen ja keittele vielä minuutin ajan. Jäähdytä kastike ja pullota.





Bulgur (4 annosta)

4dl Kana- tai kasvislientä
2dl Bulguria
1/2-1tl Suolaa
2rkl Öljyä
1 Limetin mehu ja raastettu kuori
Puolikas kurkku
290g Gogreen vihreitä linssejä
1 dl Persiljaa
1/2dl Minttua

Mittaa kattilaan liemi, bulgur ja suola. Kiehauta ja keitä 15min. Kaada öljy bulgurin joukkoon. Raasta limetti ja purista siitä mehut. Lisää bulgurin sekaan. Huuhtele linssit ja lisää nekin bulgurin sekaan. Kuutioi kurkku ja hienonna yrtit. Lisää bulgurin sekaan. Nosta jääkappiin maustumaan.


Teriyakibroileri (4 annosta)

400g Broilerin fileepihvejä
Öljyä
1tl Suolaa
Pippuria
3rkl Teriyaki-kastiketta
3rkl Sweet Chili Kastiketta
1dl Hienonnettua korianteria

Kuumenna öljy pannulla. Lisää broilerin fileet ja paista kypsiksi, välillä käännellen noin 8 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla. Mittaa broilerin joukkoon kastikkeet. Kiehauta.

Nostele bulgur lautasille. Nostele bulgurin päälle broilerit. Valuta loput kastikkeet annosten päälle ja koristele korianterilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti